Space is the Place @Droog

Space is the Place

Het is de vraag of de mens het gaat overleven in de voortdurende strijd tussen de technologische toekomst en ons gewone mensenleven. Elon Musk bouwt een Starhopper voor 100 mensen die 1000 keer per jaar naar Mars zal vliegen. Een speculatief project dat onze dromen zal waarmaken. Want wie wil er nou niet naar Mars? Ondertussen wennen wij vast aan het idee de planeet te verlaten door steeds meer in de virtualiteit te leven. Ons lichaam past zich aan door het gebruik van de smartphone, en infobesitas is geen ziekte meer, maar een standaard levensvorm. We leven als systeemwezens, we worden robots zonder dat we het in de gaten hebben. Menselijke condities veranderen, de evolutie gaat door.

Space is the Place is een installatie van Geoffrey Lillemon en Mieke Gerritzen.

Geoffrey Lillemon (1981, USA/NL) combineert een absurdistische visuele stijl met nieuwe technologie. Als toonaangevende kunstenaar in digitale media, plaatst Lillemon de wisselwerking tussen de digitale en fysieke wereld op de voorgrond. Lillemon was de Invite d’Honneur in Centre Pompidou, werd in Boijmans van Beuningen geïntroduceerd met zijn werk “Like to Death” en was een centrale figuur/kunstenaar voor de Adidas Global “Collider” Campagne. Lillemon heeft onder andere gewerkt met Bernhard Willhelm, MGMT, Widen & Kennedy, Iris Van Herpen en Beyoncé.

Mieke Gerritzen (1962, NL) is curator, ontwerper en voormalig directeur van MOTI, Museum of the Image. Ze initieert en realiseert artistieke producties en publicaties. In haar werk reageert ze op ontwikkelingen in technologie. Met een kritische blik kijkt ze naar de effecten van digitale media met bijbehorende economische strategieën. Haar werk is opgenomen in de collecties van de San Fransisco MOMA en Cooper Hewitt Design Museum in New York. Gerritzen heeft 10 publicaties op haar naam staan en richtte in 2016 The Image Society op. Ze werkt regelmatig samen met Geert Lovink (Institute of Network Cultures) en Koert van Mensvoort (Next Nature).

Gerritzen maakte op uitnodiging van Renny Ramakers in 2019 een programma voor Stichting Droog Design. Space is the Place maakte daar onderdeel van uit.