Lopende projecten

Mediafonds@Sandberg (2000 – 2009) was een masterclass van het Sandberg Instituut en het Mediafonds, waarin tv-makers en designers samenwerken aan concepten voor nieuwe mediatoepassingen in de veranderende film en tv-industrie. In een tiental bijeenkomsten verzorgen diverse gastsprekers lezingen en reageren zij op de voorstellen van de deelnemers. De resultaten worden openbaar gepresenteerd. Na afloop kwamen de plannen in aanmerking voor ondersteuning van het fonds om gerealiseerd te worden. Het fonds wilde door middel van deze activiteit de kennis van e-cultuur bevorderen en samenwerkingsverbanden tussen programmamakers en designers stimuleren. Ik heb gedurende negen jaar het programma gemaakt, de thema’s bepaald en daarmee de vele bijzondere producties helpen ontwikkelen.

Sprekers waren oa.: Bruce Sterling, Peter Greenaway, Arjo Klamer, Henk Oosterling, Joost Raessens, Ine Poppe, Christian Fonnesbech, Chris Dooks, Paul Frissen, Arjan Mulder, Mechtild Prins, Fiona Raby, Bas Haring, en vele anderen.

Mediafonds@Sandberg conferences 2002-2009, design by Hendrik-Jan Grievink
Mediafonds@Sandberg conferences 2002-2009, design by Hendrik-Jan Grievink
Mediafonds@Sandberg Conferenceswere popular meetings for movie makers and designers
Mediafonds@Sandberg Conferences were popular meetings for movie makers and designers

Biggest Visual Power Shows

Beeld en visuele herkenbaarheid is het systeem van alfabetische volgorde voorbij en we leven in de beeldcultuur. De bijzonderheid van de beelden maatschappij is niet zozeer de hoeveelheid beelden die er worden geproduceerd maar de diepe behoefte van de mens om alles te willen visualiseren. Beelden zijn belangrijk om de wereld om ons heen te kunnen begrijpen. Zonder beeld bestaat het niet!

Na Amsterdam, Zollverein, Eindhoven…, meer dan 25 visionaire statements van kunstenaars, filmmakers, schrijvers ontwerpers en denkers werden gepresenteerd tijdens the Biggest Visual Power Show met het thema “Next Nature” in het historische Million Dollar Theater in Downtown Los Angeles, dat ligt tegenover het utopische architectonische landmark, the Bradbury Building. De organisatie was in handen van Mieke Gerritzen en Koert van Mensvoort.

Biggest Visual Power Show Los Angeles 2008
Biggest Visual Power Show Los Angeles 2008